Update: Telstar identificeert misdragende fans en komt 'met gepaste maatregelen'

Update: Telstar identificeert misdragende fans en komt 'met gepaste maatregelen'

18-12-2019 21:40 Laatste update: 19-12-2019 10:30
85

Telstar heeft in een statement afgerekend met het 'wangedrag van enkele supporters'. Rond de bekerwedstrijd tegen Ajax ging het mis.

Telstar spreekt in het communiqué van 'wangedrag', maar lijkt te doelen op racistische uitlatingen aan het adres van Andre Onana. 'Als club zijn wij doodziek van de misdragingen van een aantal die daarmee een negatieve stempel drukken op een avond die verder fantastisch verliep', luidt het statement.

Telstar benadrukt dat het gelijkheid 'enorm hoog in het vaandel heeft staan'. 'Wij kunnen en zullen het nimmer accepteren dat spelers van de tegenstander, onze eigen spelers, of wie dan ook op een manier worden bejegend die haaks staat op alles wat wij als Telstar zijn. De signalen van vanavond zullen wij dan ook heel serieus nemen.'

Na de 3-4 nederlaag tegen Ajax gaat Telstar 'samen met de verschillende instanties' alle beschikbare beelden bekijken en analyseren. De club kondigt aan 'keihard op te treden tegen een ieder die zich misdragen heeft'. 'Nu en in de toekomst. Een strijd die wij graag aangaan en niet zullen opgeven.'

Update: Telstar laat via de eigen kanalen weten dat het in samenwerking met de politie mensen heeft geïdentificeerd die intolerabel gedrag hebben vertoond. De club uit Velsen-Zuid zal de situatie verder onderzoeken en belooft met 'gepaste maatregelen' te zullen komen.