De Jong telt zegeningen met Barça in eerste Clásico tegen Real Madrid

18-12-2019 21:55
59

Een matte Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid heeft woensdagavond geen winnaar opgeleverd. De twee grootmachten hielden elkaar negentig minuten lang in een houdgreep: 0-0.

Frenkie de Jong speelde in Camp Nou zijn eerste Clásico, waarin hij een middenveld vormde met Sergi Roberto en Ivan Rakitic. Zijn stempel kon de Nederlander niet drukken. Real Madrid kreeg in de beginfase zelfs de eerste grote kans van de wedstrijd, maar Gerard Piqué haalde de inzet van Casemiro van de lijn.

Even later beet Barça terug met een grote mogelijkheid voor Lionel Messi. Dit keer was het Sergio Ramos die de bal voor de lijn wegtrapte. De aanvoerder van Real Madrid speelde de 43ste Clásico in zijn carrière - een record. Op slag van rust was ook Jordi Alba dicht bij een treffer, maar de linksback wist een fabelachtige pass van Messi niet af te ronden.

Na een politiek statement van de supporters van Barcelona - er werden geel-rode opblaasballen het veld opgegooid - leek Real Madrid twintig minuten voor tijd op voorsprong te komen. Gareth Bale scoorde, maar Ferland Mendy stond in de aanloop naar het doelpunt buitenspel. Aan de andere kant faalde Messi in de afronding.

Om nog wat te forceren bracht Zinedine Zidane tien minuten voor tijd Luka Modric en Rodrygo in, terwijl Ernesto Valverde aan Barça-zijde Ansu Fati liet invallen voor Antoine Griezmann. Een doelpunt viel er echter niet meer. De twee topclubs in de Primera División blijven in punten gelijk (36).