Jonker verbaasd over Ajax: 'Wij weten niet eens hoe we de lunches moeten betalen'

Jonker verbaasd over Ajax: 'Wij weten niet eens hoe we de lunches moeten betalen'

18-12-2019 22:00
43

Andries Jonker geloofde in een stunt tegen Ajax, maar heeft zich verbaasd over wat de ploeg van Erik ten Hag liet zien tegen Telstar. De Keuken Kampioen Divisie-club was in de tweede helft dicht bij een stunt. Het werd uiteindelijk 3-4 voor Ajax.

"Ik heb verteld dat wij ooit met Barcelona van een Segunda B-club hebben verloren", zegt Jonker voor de camera van het Algemeen Dagblad. "Ik heb alle details verteld, hoe dat ging."

"Het kan altijd, het kán. Het gaat vooral over hun hoofd: geloven jullie erin, of moet ik Ten Hag bellen, 0-3, 0-5, wat hij wil en klaar. Het hele seizoen voetballen we zo als vanavond. We hebben geen concessies gedaan. Het gaat om twee dingen: keihard werken en durven voetballen."

Jonker weet wat Ajax in huis heeft. Daarom verbaast het hem wat er woensdagavond in Telstar is gebeurd. "De kwaliteit druipt er individueel er hier en daar vanaf, maar het is verbazingwekkend dat ze het zo verschrikkelijk moeilijk hebben tegen een gevulde koeken-ploeg die na de kerst niet weet hoe ze de lunches voor de spelers moeten betalen."