Zirkzee maakt zich onsterfelijk bij Bundesliga-debuut voor Bayern München

18-12-2019 22:51 Laatste update: 22:56
15

Joshua Zirkzee heeft zich bij zijn Bundesliga-debuut onsterfelijk gemaakt namens Bayern München. De achttienjarige spits stond enkele minuten op het veld toen hij de bevrijdende 1-2 maakte tegen SC Freiburg. Uiteindelijk won Bayern met 1-3. Borussia Mönchengladbach heeft zich met een zakelijke overwinning weer naast RB Leipzig aan kop gevestigd.

Freiburg – Bayern München 1-3
Kijkende naar de stand op de ranglijst betrof de wedstrijd tussen Freiburg en Bayern München een heuse subtopper tussen de nummer vijf en zes. Bayern startte de wedstrijd in Freiburg uitstekend en kwam via – wie anders dan – Robert Lewandowski op een 0-1 voorsprong. Der Rekordmeister creëerde in de eerste helft nog een aantal goede kansen, maar de Nederlandse doelman Mark Flekken hield na de 0-1 zijn doel schoon.

In het tweede bedrijf kwam Freiburg vroeg op gelijke hoogte. Vicenzo Grifo knalde zijn team naast Bayern. Bayern voerde vervolgens de druk op de goal op, zoekende naar de overwinning. In de negentigste minuut besloot Hans-Dieter Flick om Joshua Zirkzee binnen de lijnen te brengen voor Philippe Coutinho. De Nederlander had slechts enkele minuten nodig om uit te groeien tot de held van München. In de 92e minuut schoot hij de bevrijdende 1-2 tegen de touwen. Drie minuten later bepaalde Serge Gnabry de eindstand op 1-3.

Borussia Mönchengladbach – Paderborn 2-0
Borussia Mönchengladbach doet nog altijd mee in de bovenste regionen van de Bundesliga en kon bij een overwinning op hekkensluiter Paderborn weer op gelijke hoogte komen met koploper RB Leipzig. En zo geschiedde. Gladbach had weinig te duchten van Paderborn, al kwam men in de eerste helft niet tot scoren, ondanks goede pogingen van Alassane Plea, die tweemaal het aluminium trof.

Vlak na rust had de Fransman wél reden tot juichen. Hij bewaarde zijn kalmte één op een met doelman Leopold Zingerle en opende de score: 1-0. Zo'n twintig minuten later werd het duel definitief beslist. Patrick Herrmann werd naar het gras gewerkt en na toedoen van de VAR werd er een strafschop toegekend. Lars Stindl profiteerde en schoot de eindstand op het bord: 2-0.

Wolfsburg – FC Schalke 04 1-1
Het duel uit het linkerrijtje tussen VfL Wolfsburg en Schalke 04 leverde woensdagavond geen winnaar op. Wout Weghorst begon in de basis voor Wolfsburg, maar wist zijn stempel niet te drukken. Behalve een kans voor Joao Victor viel er in het eerste bedrijf weinig te beleven in Wolfsburg.

Na rust werd de score dan eindelijk geopend. Ozan Kabak scoorde de 0-1 voor Schalke, en na een uitgebreide VAR-review werd het doelpunt uiteindelijk toegekend. Lange tijd leken Die Knappen er vandoor te gaan met de overwinning, maar Kevin Mbabu dacht daar anders over. Hij profiteerde na geknoei in de Schalke-verdediging en zorgde daarmee voor het slotakkoord. Wolfsburg en Schalke delen de punten.