Leicester wint spektakelstuk na strafschoppen, Manchester-clubs winnen eenvoudig

18-12-2019 23:26
1

Een waar League Cup-spektakelstuk tussen Everton en Leicester City is na het nemen van strafschoppen geëindigd in het voordeel van Leicester. Beide Manchester-clubs wonnen eenvoudig van hun tegenstanders uit de lagere Engelse divisies.

Everton – Leicester 2-2 (Leicester w.n.s.)
De spelers van Everton en Leicester trakteerden het publiek op Goodison Park woensdagavond op een waar spektakelstuk. Leicester nam in de eerste helft een comfortabele 0-2 voorsprong. James Maddison en Jonny Evans waren trefzeker voor The Foxes. Met deze stand werden de kleedkamers opgezocht en in het tweede bedrijf bleef Leicester de betere partij. Toch werden er flinke kansen verprutst en de 0-3 werd maar niet gemaakt.

Vlak na een poging op de lat van Mark Albrighton kwam Everton via Tom Davies uit het niks op 1-2. Het geloof bij Everton begon te groeien en kwam tot volle wasdom toen Leighton Baines vlak voor tijd met een absolute wereldgoal de stand op 2-2 bracht. Strafschoppen volgden, waarin Maddison als eerste miste voor Leicester. Vervolgens miste Cenk Tosun, waarna Baines zichzelf van held tot schlemiel schoot door óók te missen. Er werd vervolgens niet meer gemist en uiteindelijk schoot Jamie Vardy de beslissende pingel tegen de touwen, waardoor Leicester alsnog doorgaat naar de volgende ronde van de League Cup.

Oxford United – Manchester City 1-3
Oxford United speelt zijn wedstrijden in de League One, het derde niveau van Engeland. Pep Guardiola stuurde lang niet al zijn A-garnituur het veld in, maar Oxford kon alsnog geen échte vuist maken. Oxford deed in de eerste helft nog goed mee en was zeker niet kansloos, al ging het door een goal van Joao Cancelo wél met een 0-1 achterstand rusten.

In het tweede bedrijf kwam Oxford vlak na rust uiteindelijk op gelijke hoogte via Matt Taylor. Lang kon er niet genoten worden van de gelijkmaker, want vier minuten later vond Angeliño met een prima voorzet Raheem Sterling, die koeltjes binnenschoot. Het was dezelfde Sterling die in de zeventigste minuut City naar een beslissende 1-3 schoot, de eindstand.

Manchester United – Colchester United 3-0
Het rode gedeelte van Manchester trof in de vorm van Colchester United een tegenstander uit de League Two, het vierde niveau van Engeland. Ole Gunnar Solskjaer stuurde een verrassend sterk basiselftal het veld in, waar alleen Paul Pogba nog ontbrak. Toch wist Colchester knap stand te houden en haalde het de rust met de brilstand op het bord.

Vlak na de thee wisten The Red Devils eindelijk de ban te breken via een treffer van Marcus Rashford. Een eigen goal van Ryan Jackson betekende een verdubbeling van de marge, en nadat Anthony Martial vijf minuten later de stand naar 3-0 schoot was het klaar met het verzet van het dappere Colchester.