'Complimenten als je deze wedstrijd hebt afgekeken. Als je van voetbal houdt...'

'Complimenten als je deze wedstrijd hebt afgekeken. Als je van voetbal houdt...'

18-12-2019 23:51 Laatste update: 19-12-2019 00:00
31

Nick Viergever is met stomheid geslagen na de bekerwinst van PSV tegen GVVV. De verdediger durft te spreken van een blamage, ondanks dat zijn ploeg wel door is naar de volgende ronde.

"Tja, het was echt bar en boos vandaag", zegt Viergever tegen FOX Sports. "Je moet niet verwachten dat we hier met 0-5 zouden winnen, want in die fase zitten we helemaal niet. Het is een heel vervelende week geweest. Natuurlijk hoop je dat je snel scoort en het daardoor een makkelijke wedstrijd wordt. Het was heel, heel, heel slecht."

PSV speelde zonder energie, zo leek het. "Het valt gewoon weg. Het is logisch in deze fase. We zijn in een hotel geweest en hebben er alles aan gedaan om ons goed voor te bereiden, maar in deze fase gaat het gewoon niet makkelijk. Je moet heel blij zijn dat je twee minuten voor tijd de winnende maakt tegen een amateurclub. Dit was niet best. Een compliment voor GVVV, dat hartstikke leuk hun best heeft gedaan, maar voor ons zat er niets in."

"Je zit in zo'n fase dat het gewoon niet wil. Iedere wedstrijd gaat moeizaam. Dat is vandaag ook weer gebleken. Je voetbalt tegen jezelf. Complimenten als je deze wedstrijd hebt afgekeken. Het was spannend, maar als je van voetbal houdt..."