Advocaat blikt terug: 'PSV was grote delen van de wedstrijd beter dan Feyenoord'

Advocaat blikt terug: 'PSV was grote delen van de wedstrijd beter dan Feyenoord'

19-12-2019 06:45
26

Dick Advocaat speelt donderdagavond met zijn Feyenoord in Leeuwarden tegen Cambuur. De Rotterdammers leefden na de komst van de trainer weer helemaal op, maar Advocaat wil niet denken aan het feit of hij volgend seizoen ook nog voor de groep van Feyenoord staat.

Advocaat won de beker slechts één keer in zijn lange carrière, maar dat wil niet zeggen dat hij het bekertoernooi niet serieus nam. "Helemaal niet zelfs. Ik wilde die beker graag winnen, maar het ging weleens mis in de finale", begint Advocaat in gesprek met het Algemeen Dagblad

Advocaat doet het tot nu toe prima in Rotterdam, veel fans vragen zich zelfs af of de trainer ook volgend seizoen voor de groep staat. "Deze vraag moet je niet stellen. Ik ben nu met Cambuur uit bezig. En Feyenoord moet straks doen wat het beste voor de club is", vervolgt de trainer. "Het fanatisme van Cambuur, dat vol druk zal zetten, kan echt een risico voor ons zijn. Aan de andere kant kunnen we er ook van profiteren. Dit Feyenoord moet sowieso uitgaan van eigen kracht."

PSV
Als je een virtuele ranglijst op zou maken vanaf met moment dat Advocaat instapte bij Feyenoord dit seizoen, staan de Rotterdammers tweede in de Eredivisie, zelfs voor Ajax. "We doen duidelijk iets goed", aldus Advocaat, die nog even terugblikt op de wedstrijd tegen PSV. "PSV was grote delen van de wedstrijd beter dan Feyenoord. Maar wij kunnen verdedigen en we hebben altijd dreiging naar voren toe."