Ajax-fan Kharchouch tevreden: 'Tegen spelers die Champions League voetballen'

Ajax-fan Kharchouch tevreden: 'Tegen spelers die Champions League voetballen'

19-12-2019 07:45
31

Reda Kharchouch kan niet anders dan tevreden zijn na de verloren bekerwedstrijd tegen Ajax. Voor de Telstar-spits - zelf een groot fan van Ajax - was het de mooiste wedstrijd uit zijn leven en had er misschien zelfs meer ingezeten voor de Keuken Kampioen Divisie-ploeg.

"Een uitverkocht Telstar, een mooie aanhang, Ajax als grootmacht: toch een mooie pot", begint Kharchouch na de wedstrijd in gesprek met FOX Sports. Het was voor de aanvaller de mooiste wedstrijd uit zijn leven. "Je speelt tegen het grote Ajax, dat heb ik nog nooit meegemaakt, dat ik tegen spelers mag spelen die in de Champions League voetballen."

Kharchouch is zelf vaak te vinden bij de wedstrijden van Ajax, de spits is fan van de Amsterdammers. "Ik heb twee seizoenskaarten. Als ze zaterdagavond spelen ben ik meestal in het stadion, nu mocht ik tegen ze voetballen." Het was een wereld van verschil met de wedstrijden die Kharchouch gewend is te spelen. "Ik kom van vier klassen lager volgens mij. Ik denk dat ik wel een goede wedstrijd heb neergezet, ik was lekker balvast, probeerde een actie te maken en maakte de derde goal."

Telstar maakte het Ajax lastiger dan verwacht, zag ook Kharchouch. "Ik denk dat Ajax best schrok hoe wij begonnen. We waren wel de underdog, maar probeerden wel te voetballen. Misschien moest het wel een gelijkspel worden, want we creëerden net zoveel kansen als Ajax."