Real plaatst foto's en voelt zich bestolen: 'Varane had penalty's kunnen krijgen'

19-12-2019 08:25
45

Een opvallend bericht van Real Madrid: de Koninklijke beklaagt zich na El Clásico tegen FC Barcelona over de arbitrage in Camp Nou. De ploeg van coach Zinedine Zidane meende woensdagavond recht te hebben op twee strafschoppen en probeert dat aan de hand van foto's duidelijk te maken.

'Ni el árbitro ni el VAR vieron los dos penaltis a Varane', kopt Real Madrid in een statement op zijn website. 'Raphaël Varane was betrokken bij de twee meest controversiële momenten van El Clásico in Camp Nou', schrijft de Spaanse grootmacht, die vol onbegrip naar de arbitrage wijst. 'De Fransman had twee strafschoppen kunnen krijgen, maar scheidsrechter Hernandez gaf ze niet.'

'Na zeventien minuten wilde Varane een hoekschop afronden, maar Clement Lenglet liet een afdruk achter op zijn rechterbeen', stelt Real Madrid. 'De scheidsrechter noch de VAR zag het.' Ook twee minuten later werd volgens de Madrilenen een overtreding gemaakt op de Franse verdediger, die door Ivan Rakitic werd vastgehouden bij een nieuwe hoekschop. 'Hij trok Varane naar de grond, maar wederom kende noch de arbiter noch de VAR een strafschop toe.'

Zinedine Zidane wilde zich niet uitlaten over de penaltymomenten, maar vindt wel dat Real recht had op meer na het 0-0 gelijkspel tegen Barça. "We hadden veel meer verdiend", stelt de Franse trainer. "Maar je krijgt in het voetbal niet altijd wat je verdient. We hebben dit seizoen veel gescoord, maar vandaag lukte het niet. Dat is jammer, maar de spelers mogen trots zijn op wat ze hebben laten zien."