Verbeek haalt uit richting Twente: 'Hele technische staf eruit moeten flikkeren'

Verbeek haalt uit richting Twente: 'Hele technische staf eruit moeten flikkeren'

19-12-2019 08:22
46

Gertjan Verbeek ziet zijn periode als trainer bij FC Twente als een gitzwarte bladzijde uit zijn carrière. Hij haalt verwoestend uit naar zijn oude club, waar 'iedereen dwarslag' en 'niemand wat deed'. Zijn voormalig assistent-trainer Marino Pusic krijgt er het hardst van langs.

Verbeek kwam vanaf dag één in een puinhoop terecht in Enschede. "Iedereen lag dwars, niemand deed wat. En een gekonkel, verschrikkelijk", begint hij in een uitgebreid interview met Voetbal International. "In de spelersgroep was grote verdeeldheid. Aan de ene kant had je de oer-Twentenaren. Bijen, Thesker, Drommel, die jongen met dat staartje. Van der Lely, ja. Aan de andere kant de Marokkanen."

Dat zorgde volgens de coach voor spanningen in de Grolsch Veste. "Die Twentse jongens werden benaderd door mensen van de RvC en gingen dan op mij afgeven. Dat vonden die Marokkanen weer verschrikkelijk. Die hebben een hekel aan achterbakse mensen."

Pusic
"Het was voor mij ook een probleem dat er een trainer zat die zélf graag hoofdtrainer had willen zijn", richt Verbeek zijn pijlen vervolgens op assistent-coach Pusic. "En die het uiteindelijk ook geworden is. Die heeft me ook een mes in de rug gestoken, honderd procent. Bij de spelers, en bij de RvC. Ik had er nooit aan moeten beginnen. Ja, of zoals Dick Advocaat het bij Feyenoord gedaan heeft. Eerst die hele technische staf eruit flikkeren. Had ik ook moeten doen."

Het ging zelfs zo ver dat Verbeek op een gegeven moment na een uitwedstrijd werd opgewacht door een groepje supporters. "Eén van die gasten werd op een gegeven moment handtastelijk. Daar kwam hij snel van terug. Die kreeg een knal van mij. Geen kleine jongen, trouwens, maar dat maakt me dan geen zak uit."