Done deal: Liverpool voltooit unieke transfer en krijgt beschikking over Minamino

Done deal: Liverpool voltooit unieke transfer en krijgt beschikking over Minamino

19-12-2019 09:14 Laatste update: 09:36
29

Takumi Minamino is vanaf 1 januari speler van Liverpool. The Reds hebben de transfer van de Japanse middenvelder op hun eigen kanalen bevestigd. Een overstap van Minamino, nu nog actief bij RB Salzburg, hing al een tijdje in de lucht.

Liverpool meldt op zijn website dat Minamino woensdag de medische keuringen heeft doorstaan en ook akkoord is gegaan met zijn contract bij Liverpool. "Het was voor mij een droom om voor Liverpool te spelen", zegt de Japanner in een eerste reactie. "Ik ben zo blij dat dat nu werkelijkheid wordt voor mij."

De Engelse competitie trok Minamino al langer. "Het was mijn doel om ooit in de Premier League te spelen", legt hij uit. "Ik denk dat het de beste competitie ter wereld is. Ik heb mezelf altijd voorgehouden dat als ik mezelf goed bleef ontwikkelen, ik wel in Engeland terecht zou komen. Maar ik had nooit gedacht dat ik in staat zou zijn om in dit team te spelen. Ik ben er zo blij mee!"

De aanvallend ingestelde middenvelder is vanaf 1 januari officieel speler van Liverpool. Tot dan speelt hij zijn wedstrijden nog voor RB Salzburg, de club die door Liverpool uit de knock-outfase van de Champions League werd gehouden.

De BBC meldde woensdag al dat er relatief weinig geld gemoeid is met de transfer van Minamino. De Japanner heeft Liverpool waarschijnlijk iets minder dan acht miljoen pond gekost. Minamino tekent voor vierenhalf jaar op Anfield.