Willem II geniet van weer een groeibriljant: 'Hij is zo comfortabel aan de bal'

Willem II geniet van weer een groeibriljant: 'Hij is zo comfortabel aan de bal'

Gepubliceerd: donderdag 19 december 2019 om 10:16do 19-12-2019 om 10:16

Mike Trésor Ndayishimiye heeft alles in zich om een topspeler te worden. Dat stelt Adrie Koster, die de Belg op dit moment onder zijn hoede heeft bij Willem II. Alles wat Ndayishimiye op dit moment aanraakt verandert in goud.

De huurling van NEC scoorde al tegen Ajax en SC Heerenveen en was tijdens het bekerduel met Sparta (3-0) ook uitblinker aan Tilburgse zijde. Hij maakte een goal en bereidde de andere twee voor. "Je ziet dat hij kan voetballen", meldt Koster na afloop tegenover het Brabants Dagblad. "Aan de bal voelt hij zich zo comfortabel."

De vergelijking met Alexander Isak, de vorige jonge groeibriljant die voor de Tricolores speelde, dringt zich al snel op. "Natuurlijk speelde Isak op een andere positie", legt Koster uit. "Maar aan de bal heeft Ndayishimiye heel veel kwaliteit. Dat kan een absolute topper worden."

De Belg is op huurbasis actief in Tilburg. Ndayishimiye is nog altijd eigendom van eerstedivisionist NEC, maar Willem II heeft een optie tot koop op zijn uitblinker. Enkele weken geleden gaf Koster al aan dat die optie naar alle waarschijnlijkheid gelicht zal worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Eens met Koster?

(874 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws