Personele problemen voorin bij Utrecht: 'We weten allemaal dat hij geen spits is'

Personele problemen voorin bij Utrecht: 'We weten allemaal dat hij geen spits is'

19-12-2019 11:15 Laatste update: 11:17
34

John van den Brom is donderdag mogelijk opnieuw genoodzaakt om middenvelder Sander van de Streek als spits op te stellen. De Utrechters kampen met personele problemen in de voorhoede.

FC Utrecht neemt het donderdagavond op tegen FC Groningen. Van den Brom zit dun in bezetting voorin en ziet zich mogelijk genoodzaakt om Van der Streek opnieuw als voorste pion het veld in te sturen. "Sander heeft het altijd naar behoren ingevuld, maar we weten allemaal dat hij geen spits is", verzucht de oefenmeester tegenover het Algemeen Dagblad. "Je zag dat Bahebeck tegen Heracles Almelo anders invulde, ik ben heel tevreden hoe hij dat gedaan heeft. Je ziet dat hij meer aanvaller is dan Sander."

Van den Brom is duidelijk over de kracht van zijn gelegenheidsspits, die meer op de nummer 10-positie ligt. "Je beoordeelt hem eigenlijk op een positie die niet de zijne is. Sander is gevaarlijk achter een goede 'nummer negen'. Nu is-ie constant de diepste man en heeft hij dus nooit iemand om op te reageren." Bahebeck kan door wat lichte klachten waarschijnlijk niet in actie komen tegen FC Groningen, terwijl ook Bart Ramselaar geblesseerd is. Adrián Dalmau keert net terug van een blessure en kan hooguit invallen.