Buffon: 'Ik weet dat ik nog voor prachtige, emotionele momenten kan zorgen'

Buffon: 'Ik weet dat ik nog voor prachtige, emotionele momenten kan zorgen'

19-12-2019 13:23 Laatste update: 13:49
12

Gianluigi Buffon kwam met zijn optreden tegen Sampdoria (1-2) qua competitiewedstrijden op gelijke hoogte met Paolo Maldini, een record in de Serie A. Ondanks dat denkt de sluitpost nog altijd niet aan stoppen.

De Italiaanse legende blaast binnenkort 42 kaarsjes uit, maar kijkt ernaar uit om volgend jaar nog actief te zijn voor Juventus. "Ik weet dat ik mezelf en mijn teamgenoten nog prachtige, emotionele momenten kan bezorgen. En ik voel me ook gewoon goed. Ik zie een pensioen echt pas in de verre toekomst voor me." Buffon voelt verantwoordelijkheden op zijn schouders. "Ik zou mezelf geen plezier doen als ik nu zou stoppen, zeker als ik kijk hoe ik me nu voel. Ik merk dat ik nog een rol in de kleedkamer heb te vervullen, eentje waar grote verantwoordelijkheden bij komen kijken, ook al speel ik dan niet veel", geeft hij toe tegenover Sky Sports Italia.

Ondanks zijn leeftijd voelt de sluitpost nog altijd kinderlijke gevoelens in zich. "Ik moet het kind in mij respecteren, het kind dat ik ooit was en dat er nog steeds zit. Op dit moment is doorgaan de enige juiste keuze. Hoe lang? Nou, in ieder geval tot juni", zegt Buffon, al hoopt hij dus op nog een jaartje in Turijn. "Het is niet mijn doel om mijn 648ste wedstrijd te spelen, maar áls het dan zover komt, dan natuurlijk graag in dienst van Juventus en aan kop van de Serie A", besluit de doelman.