Tadic weigerde Manchester United: 'Heel erg boos op Dusan, we kwamen er niet uit'

Tadic weigerde Manchester United: 'Heel erg boos op Dusan, we kwamen er niet uit'

19-12-2019 14:05 Laatste update: 14:11
46

Dusan Tadic koos in 2018 voor een opvallende vervolgstap bij Ajax. De Serviër maakte eerder in zijn carrière ook een opvallende keuze, tot verdriet van zijn vader.

In 2014 vertrok Tadic vanaf FC Twente richting de Premier League, waar hij een contract ondertekende bij Southampton. Tadic kon ook vertrekken naar Manchester United, de droomclub van vader Petar Tadic. "Ik wilde dat hij naar Manchester zou gaan, naar Louis van Gaal. Maar Dusan wilde naar Ronald Koeman. Daar kwamen we samen niet uit. Manchester is een topclub, altijd geweest, daar was ik fan van. Bobby Charlton, George Best, Ryan Giggs en Paul Scholes... Ze hebben altijd topspelers gehad", vertelt de vader van Tadic tegenover Voetbal International.

Tadic senior kon zijn zoon niet overtuigen. "Zelfs nu het minder gaat, hou ik nog van Manchester United. Daarom was ik echt heel erg boos op Dusan. We hebben er de hele avond over gepraat, maar aan het eind zei Dusan dat hij toch voor Southampton zou kiezen." Milko Novakovic, goede vriend van Tadic, voegt toe dat Manchester te laat aan de bel trok. "Dusan sprak met Koeman, die had een goed verhaal. Pas daarna kwam Manchester United. Maar toen had Dusan zijn keuze al bepaald. Dusan en Petar hebben de hele avond samen gehuild. Maar een dag later was het ook over en de discussie klaar."