Van der Sar: 'Als Malen vertrekt, is het logisch dat Ajax voor Boadu gaat'

Van der Sar: 'Als Malen vertrekt, is het logisch dat Ajax voor Boadu gaat'

19-12-2019 14:13
337

Edwin van der Sar is het niet eens met de kritiek dat Ajax klaagt over het gebrek aan weerstand in de Eredivisie, maar tegelijkertijd de grootste talenten van andere clubs weghaalt. Dat is slechts deels de waarheid, zegt de algemeen directeur in gesprek met Voetbal International.

Van der Sar benadrukt dat directeur voetbalzaken Marc Overmars 'niet echt zuinig is in de compensatie die clubs daarvoor krijgen'. "Ajax verliest natuurlijk ook spelers aan de internationale top. Zo werkt het nu eenmaal", aldus de Ajax-directeur in VI. "Daishawn Redan, Javairô Dilrosun, Donyell Malen en ga zo maar door, ik zie ze het liefst in Ajax 1. Maar als Malen vertrekt, vind ik het logisch dat we Myron Boadu op zestienjarige leeftijd proberen te halen."

"Bovendien kunnen wij niet twintig gelijkwaardige spelers in de selectie hebben. Dat kan financieel niet en die spelers gaan dan niet op de bank zitten. Talenten met potentie het eerste te halen wel", vervolgt Van der Sar. "En als het heren-akkoord ter sprake komt, wordt er steeds gefocust op dat ene zinnetje dat we niet elkaars talenten benaderen. Maar er is ook een tweede zin en die luidt: als het dan toch gebeurt, moet er een goede compensatie tegenover staan."

Van de Sar baalt van het imago waarmee Ajax opgezadeld wordt. "Laten we vooral niet doen alsof Ajax hier de grote boeman is, want clubs als RKC en Willem II profiteren bijvoorbeeld ook van de goede naam van Ajax in de transfer van Frenkie de Jong. En laten we er met z’n allen voor zorgen dat we weer een Frenkie opleiden. Daar wordt iedereen beter van."