'Lyon schakelt door na Memphis-deceptie en mikt op twee grote namen'

'Lyon schakelt door na Memphis-deceptie en mikt op twee grote namen'

19-12-2019 15:18
15

Olympique Lyon heeft concrete plannen om de winterse transfermarkt te betreden. Door het wegvallen van Memphis Depay oriënteert de Franse club zich op de komst van een ervaren aanvaller.

Volgens L'Equipe staat Kévin Gameiro hoog op het verlanglijstje van Lyon. De Franse aanvaller (32) pendelt tussen bank en basis bij Valencia en kan bij de nummer acht van de Ligue 1 wél veel speelminuten maken. Met het EK in het verschiet is dat extra interessant voor Gameiro, al lijkt hij niet direct voor te komen in de plannen van bondscoach Didier Deschamps.

Lyon kan de rest van het seizoen ook niet beschikken over Jeff-Reine Adélaïde, die net als Memphis zijn voorste kruisband heeft gescheurd. Thomas Lemar is daardoor in beeld. Atlético Madrid, de werkgever van de 24-jarige aanvaller, leek aanvankelijk open te staan voor een huurdeal, maar heeft in de onderhandelingen te kennen gegeven dat Lemar minimaal 72 miljoen euro moet kosten. Dat is Lyon voorlopig te gek. Lemar staat sinds de zomer van 2018 onder contract in Madrid.