Update: AZ krijgt goed Clasie-nieuws uit Zeist: 'Geen sprake van overtreding'

Update: AZ krijgt goed Clasie-nieuws uit Zeist: 'Geen sprake van overtreding'

Gepubliceerd: vrijdag 20 december 2019 om 09:53vr 20-12-2019 om 09:53

AZ meldt zich volgende week donderdag in Zeist. De Alkmaarse club gaat in beroep tegen het schikkingsvoorstel van de KNVB om Jordy Clasie voor één wedstrijd te schorsen.

Clasie kreeg donderdagavond in het gewonnen bekerduel met amateurclub Groene Ster (3-0) na 55 minuten een rode kaart na een duel met Chefrino Eind. 'Een vermeende overtreding', noemt AZ het. De aanklager deed donderdag een schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing, maar daar gaat AZ niet mee akkoord.

De Alkmaarse club vecht de schorsing aan in Zeist. Donderdagavond zal de beroepszaak dienen bij de tuchtcommissie van de KNVB. AZ kan een schorsing voor Clasie niet gebruiken, omdat hij door de blessures van Pantelis Hatzidiakos en Ron Vlaar één van de laatste opties is voor het centrum van de verdediging. AZ versloeg Groene Ster door goals in de tweede helft van Ferdy Druijf, Jonas Svensson en Dani de Wit.

Check de rode kaart voor Clasie vanaf 0:27

Update: AZ heeft de schorsing van Clasie met succes aangevochten, meldt de club vrijdag. Daardoor mag de middenvelder zaterdag tegen Sparta gewoon meedoen. "Uit de beelden maakt de tuchtcommissie op dat de tegenspeler voor het contact al uit evenwicht is geraakt, voorover valt en tijdens zijn val met zijn hak de knie van Clasie raakt", zo valt te lezen op de clubsite van AZ.

"Naar het oordeel van de tuchtcommissie is er geen sprake van een overtreding zodat niet behoeft te worden beoordeeld of er een duidelijke scoringskans wordt ontnomen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws