Ajax-debutant richt zich op eerste minuten in Arena: 'Natuurlijk veel mooier'

Ajax-debutant richt zich op eerste minuten in Arena: 'Natuurlijk veel mooier'

19-12-2019 16:46 Laatste update: 17:54
22

Voor Sontje Hansen kan het deze week niet op. Vijf dagen na zijn Jong Ajax-debuut - en eerste doelpunt in het betaald voetbal - maakte de zeventienjarige aanvaller in de bekerwedstrijd tegen Telstar ook zijn eerste minuten in Ajax 1.

"Ik had meer minuten verwacht", grapt Hansen voor de camera van Ajax TV. Hij viel kort voor het einde in voor Noa Lang. "Ik vond het mooi dat ik met de boys mee mocht. Ik ben hier heel erg blij mee." Voldaan is hij nog niet. "In de Arena is het natuurlijk veel mooier. Hopelijk kan ik dat dit seizoen nog meemaken. Daar ga ik voor knokken."

Hansen kreeg in de slotfase van trainer Erik ten Hag te horen dat hij zich moest opmaken voor zijn debuut. "Dan krijg je wel een gevoel in je buik en een glimlach op je gezicht. Ik kon niet wachten tot ik werd geroepen", aldus de jonge aanvaller, die een simpele opdracht kreeg van Ten Hag. "Dat ik mijn acties moest maken en verdedigend mijn ding moest doen."

Ajax versloeg Telstar woensdagavond met pijn en moeite: 3-4. Hansen kreeg in de blessuretijd nog een kans, maar wist een pass van Klaas Jan Huntelaar niet af te ronden.