Kritiek op keuze ADO voor Pardew: 'Misschien wel een keuze uit armoede'

Kritiek op keuze ADO voor Pardew: 'Misschien wel een keuze uit armoede'

19-12-2019 18:54
40

ADO Den Haag maakt er een puinhoop van, dat stellen Theo van der Burch en André Wetzel. De twee maken zich ernstig zorgen over de situatie in de Hofstad en vrezen voor degradatie uit de Eredivisie.

Van der Burch plaatst vraagtekens bij het gedwongen vertrek van manager voetbalzaken Jeffrey van As. "Ik heb de indruk dat ze bij ADO eerst mensen eruit zetten en dan pas gaan nadenken over hoe ze het gaan oplossen", zegt de clublegende in het Algemeen Dagblad. "Je kan discussiëren over de kwaliteiten van Van As, maar iemand zonder geld is nooit goed."

Wedden

Meer odds

Wetzel vindt het op non-actief stellen van Van As wel logisch. "Begrijp me goed: ik gun niemand zijn ontslag, maar ik denk dat de kwaliteit van de spelersgroep onvoldoende is om je in de Eredivisie te handhaven", stelt de oud-trainer en technisch directeur van ADO. "Ik kan alleen van buitenaf niet zien of Van As ook middelen heeft gehad om de juiste dingen te doen. Als hijzelf het idee heeft dat hij die niet had, is het sneu voor hem dat hij nu wordt opgeofferd."

Wetzel vindt het ook 'vreselijk' voor trainer Fons Groenendijk, die zelf besloot op te stappen. Dat de Engelsman Alan Pardew hem moet opvolgen, noemt Wetzel een 'rare keuze'. "Ik ben geen fan van buitenlandse trainers als er nog genoeg Nederlanders op de markt zijn. Maar niemand durft nu natuurlijk als hoofdtrainer van ADO in te stappen, dus misschien is het wel een keuze uit armoede. Het wordt langzamerhand een beetje een rommeltje."

Van der Burch twijfelt aan het niveau van het bestuur door de keuze voor Pardew. "We hebben veel te weinig mensen met verstand van voetbal in het bestuur zitten."