'Ik was gewend om meer te scoren bij PSV, maar Premier League is anders'

'Ik was gewend om meer te scoren bij PSV, maar Premier League is anders'

19-12-2019 19:20
20

Davy Pröpper tekende een kleine twee weken geleden pas voor zijn tweede treffer in dienst van Brighton & Hove Albion. De Oranje-international hoopt dat het nu gedaan is met het hoongelach van zijn teamgenoten.

Pröpper speelt de laatste weken in een meer aanvallende rol. "De manier waarop we spelen is compleet anders dan de laatste twee jaar. Persoonlijk denk ik dat ik meer mijn kwaliteiten kan laten zien", zegt de oud-speler van Vitesse en PSV op de website van Brighton, dat momenteel dertiende staat in de Premier League.

Wedden

Meer odds

"In mijn eerste twee seizoenen speelde ik veel kort voor de defensie. Dan is het lastiger om te scoren. Afhankelijk van met wie ik speel heb ik nu de kans meer naar voren te spelen. Dat vind ik wel prettig", erkent Pröpper, die eindelijk weer eens het net liet bollen. "Ik heb niet veel gescoord in mijn drie jaar hier. Het was mooi te scoren tegen Wolverhampton Wanderers. De jongens kunnen me nu met rust laten, omdat ik eindelijk in een thuisduel heb gescoord."

Voor Pröpper was het zijn tweede treffer voor Brighton. "Ik was gewend meer te scoren bij PSV, maar de Premier League is een andere competitie. Je kan het niet vergelijken met de Eredivisie, maar ik wil meer scoren."