'Club Brugge wil stunten: Belgische topclub heeft miljoenen over voor Rode Duivel'

'Club Brugge wil stunten: Belgische topclub heeft miljoenen over voor Rode Duivel'

Gepubliceerd: donderdag 19 december 2019 om 20:32do 19-12-2019 om 20:32

Club Brugge zet in de zoektocht naar een nieuwe spits hoog in. De Belgische topclub heeft miljoenen over voor Christian Benteke en informeerde reeds bij de Rode Duivel naar een mogelijke overstap, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Benteke moet tussen de twaalf en vijftien miljoen euro kosten, weet de Belgische krant. Voor dat bedrag is Crystal Palace bereid om mee te werken, aangezien de 28-jarige spits niet in het tactisch plaatje van manager Roy Hodgson past. De Londenaren tikten in 2016 nog 31,5 miljoen euro af voor Benteke. De Belgische international lijkt zelf voorlopig echter de boot af te houden.

Het huidige transferrecord van Club Brugge bedraagt acht miljoen euro voor David Okereke. Bovendien streek Simon Mignolet neer bij de club van Ruud Vormer en tekende Hans Vanaken een sterk verbeterd contract. Voor Benteke wil Club Brugge nog verder in de buidel tasten. Hij brengt naast zijn transfersom een salaris mee van ongeveer zeven miljoen bruto per seizoen.

Club Brugge kan zich die financiële inspanningen veroorloven, want sportief is een gat geslagen met de concurrentie. In het seizoen 2018/'19 bedroeg de omzet 92 miljoen. Benteke heeft de ambitieuze Belgische club voorlopig dus echter in de wachtkamer gezet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws