Vormer helpt Brugge met goal en assist langs Anderlecht van Vlap en Luckassen

19-12-2019 23:06 Laatste update: 23:10
18

Een goed resultaat vanavond voor Ruud Vormer en zijn Club Brugge op bezoek bij Anderlecht: door een 0-2 overwinning bekert Brugge verder in België. Vormer was van grote waarde voor zijn team door in de tweede helft op prachtige wijze de 0-1 binnen te schieten en een assist te leveren bij de 0-2 van Éder Balanta.

Het ging lang gelijk op in het eerste bedrijf. Het was Vormer die de grootste kans kreeg om de score te openen, maar hij miste oog in oog met Anderlecht-keeper Hendrik Van Crombrugge. Na rust had de Nederlandse middenvelder het geluk wel aan zijn zijde. Hij kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten en plukte deze in één keer uit de lucht. Ditmaal was Van Crombrugge wel kansloos.

Éder Balanta maakte niet veel later de 0-2 uit een hoekschop van Vormer en leek het duel daarmee in het voordeel van Club Brugge te beslissen. Zo zijn Michel Vlap en Derrick Luckassen uitgeschakeld in de Crocky Cup. Vlap moest het veld in de tweede helft verlaten voor Nacer Chadli, maar die kon de wedstrijd ook niet meer omdraaien.