Advocaat verklaart matige spel Jörgensen: 'Heeft een en ander aan zijn hoofd'

Advocaat verklaart matige spel Jörgensen: 'Heeft een en ander aan zijn hoofd'

19-12-2019 23:27
79

Feyenoord-trainer Dick Advocaat is blij met de overwinning van zijn ploeg op bezoek bij SC Cambuur. Marcos Senesi schoot Feyenoord vlak voor tijd naar de derde ronde van de KNVB Beker en Advocaat is onder de indruk geraakt van Cambuur.

"Een enerverende wedstrijd, ik begrijp nu ook waarom Cambuur zo hoog staat in de Jupiler League", vertelt Advocaat na de wedstrijd tegen FOX Sports-verslaggever Hans Kraay jr., die Advocaat op de hoogte brengt van het feit dat die competitie nu de Keuken Kampioen Divisie heet. "Heet dat anders nu? Het verandert snel allemaal."

De trainer deed wat omzettingen in de rust en zag dat zijn team in de tweede helft meer grip had op het spel van Cambuur. "Dat was de tweede helft ook nog niet goed, maar in ieder geval beter dan in de eerste helft. (...) De eerste helft was Cambuur echt de dominante partij, daar kan geen misverstand over zijn. Aan het einde staat het juiste getal op het scorebord."

Nicolai Jörgensen speelde een ongelukkige wedstrijd op het kunstgras van Cambuur, zag ook Advocaat. "Het was geen gelukkige wedstrijd van hem. Hij heeft natuurlijk het een en ander aan zijn hoofd, met zijn vrouw, het veld", verklaart hij de prestatie van zijn spits.