'Feyenoord gaat in de winterstop afscheid nemen van groot aantal spelers'

'Feyenoord gaat in de winterstop afscheid nemen van groot aantal spelers'

20-12-2019 07:13
91

Feyenoord gaat in de winterstop mogelijk afscheid nemen van een aantal spelers en wil nieuwe spelers aan de selectie toevoegen. Dat vertelt Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam van Voetbal International. De club zoekt ook naar een nieuwe spits. Niet alleen omdat Nicolai Jörgensen niet in vorm is, maar vooral omdat de spoeling voorin dun is.

"Het is natuurlijk een heel verhaal met deze jongen. Daar moet je bijna een heel peloton aan psychologen op loslaten", zegt Krabbendam over Jörgensen. "Hij zit met z'n vrouw die ieder moment kan bevallen. Ik kan me voorstellen dat dat door z'n hoofd spookt. Daarom ging hij ook niet mee naar Porto."

Wedden

Meer odds

"We zijn nu een week verder en die baby is er nog steeds niet. Hij is al een aantal jaren niet meer de oude geweest, niet meer de speler die hij in het kampioensjaar was. Hij werkt hard en doet er alles aan, maar zoiets kan ook ten koste gaan van iets. Nu heeft hij veel dingen aangepakt om te veranderen. Vooralsnog helpt het niet. Ze gaan sowieso op zoek naar een andere spits, maar ze hebben er twee nodig."

Krabbendam weet zeker dat Feyenoord de transfermarkt opgaat. "Ze hebben gewoon twee goede spitsen nodig. Er moet absoluut iets bij. Feyenoord zal daar ruimte voor moeten creëren, dus je kunt er vanuit gaan dat de club in de winter afscheid neemt van groot aantal spelers. Het gaat dan om de Tapia's en de Sam Larssons. Feyenoord wil echt gaan doorselecteren en een voorschot nemen op volgend jaar."

"Wie weet dat er voor het trainingskamp nog twee spelers bijkomen voor Feyenoord naar Marbella gaat, want dat is wel wat Advocaat wil: een middenvelder en een spits. Als ze dat voor elkaar kunnen krijgen is er de tweede seizoenshelft misschien best wat mogelijk."