'Promotie naar Eredivisie, daar middenmoter zijn, het had veel slechter gekund'

'Promotie naar Eredivisie, daar middenmoter zijn, het had veel slechter gekund'

20-12-2019 07:47
10

Van de laatste tien wedstrijden verloor Sparta er maar liefst zes, maar desondanks probeert Adil Auassar positief te blijven. De middenvelder kijkt liever naar de prestaties in 2019 dan alleen naar de afgelopen periode.

Sparta ging afgelopen woensdag met 3-0 onderuit tegen Willem ll in de TOTO KNVB Beker, waardoor de sportieve malaise vooralsnog aanhoudt in Rotterdam. Afgelopen zondag werd er met 2-0 verloren van FC Emmen, waardoor er ook kritiek is op trainer Henk Fraser

"De emoties van teleurstelling snap ik op dit moment best, hoor", zegt Auassar vrijdag in het Algemeen Dagblad. "Toch denk ik dat straks, tijdens de kersperiode, heel veel mensen zullen erkennen dat 2019 een fantastisch jaar is geweest voor Sparta. Promotie naar de Eredivisie, in die Eredivisie voorlopig middenmoter zijn; het had veel en veel slechter gekund."

Sparta speelt aankomende zaterdag tegen medekoploper AZ. "Hoe sterk ze ook zijn; kansloos ben je nooit. Tegen Feyenoord en PSV hebben we ook al laten zien dat we een uitstekende selectie hebben. Ik hoop dat we er met elkaar -spelers, staf, en supporters- voor zorgen dat we de eerste seizoenshelft goed afsluiten. We gaan voor een resultaat tegen AZ."