Koopmeiners: 'Je zag Onana naar de kant kijken en dacht: heeft bij mij geen zin'

Koopmeiners: 'Je zag Onana naar de kant kijken en dacht: heeft bij mij geen zin'

20-12-2019 11:06 Laatste update: 21-12-2019 09:32
55

Teun Koopmeiners geniet momenteel bij AZ. De aanvoerder van de ploeg van trainer Arne Slot wil dit seizoen een prijs pakken, en daarbij zouden zijn rake penalty’s nog wel eens flink kunnen helpen.

"We spelen zonder angst, met veel bravoure. We zijn met iets moois bezig", opent Koopmeiners in een uitgebreid interview met De Volkskrant. "Mijn droom is om aan het eind van het seizoen iets omhoog te kunnen houden."

Koopmeiners is een belangrijke pion voor AZ, waar hij de leider op het middenveld is en bovendien voor de nodige doelpunten zorgt. Vooral vanaf elf meter is het vaak raak voor Koopmeiners, die bekendstaat als penaltyspecialist. "Juist omdat ik vertrouw op mijn techniek denk ik voor een strafschop: ik mag weer iets gaafs gaan doen. Ik hoop juist tijdens een wedstrijd dat ik een penalty mag nemen."

"Ik heb geen vaste hoek. Ik vertrouw erop dat ik de bal overal kan neerleggen waar ik wil", onthult Koopmeiners het geheim van zijn succesvolle strafschoppen, waarvan hij er naar eigen zeggen duizenden nam om te oefenen. "Ik heb wel iets gespeeld met mijn aanloop, zodat ik geen knipperlicht aanzet en de keeper kan zien welke hoek ik kies. Je moet als penaltynemer nooit een vaste hoek kiezen."

"Ajax kreeg in het Champions Leagueduel met Chelsea een penalty tegen", stelt Koopmeiners. "Je zag keeper Onana naar de kant kijken. Naar welke hoek gaat de bal? Ik dacht: bij mij heeft dat geen zin. In mijn penalty's valt geen patroon te ontdekken, ik heb ze in alle hoeken raak geschoten