Heerenveen presenteert nieuwe spits: contract tot medio 2022 met optie

Heerenveen presenteert nieuwe spits: contract tot medio 2022 met optie

20-12-2019 10:24 Laatste update: 11:01
23

Het is officieel: Runar Espejord maakt de overstap naar sc Heerenveen. De Friese club heeft de komst van de 23-jarige spits uit Noorwegen vrijdag beklonken.

Espejord werd vrijdagochtend voorgesteld aan pers en publiek in het Abe Lenstra Stadion. Hij tekent een contract tot de zomer van 2022, met een optie op een extra seizoen. Heerenveen doet geen mededelingen over de transfersom, maar volgens Noorse media ontvangt Espejords oude club Tromsø vijf ton uit Friesland.

Bij Heerenveen is men blij met de komst van Espejord. "Iedereen weet dat we op zoek waren naar een extra spits", verklaart technisch manager Gerry Hamstra op de clubsite. "Runar is een fysiek sterke aanvaller die we al langere tijd volgen en goed bij onze speelstijl past. We zijn blij dat hij na de winterstop in ons shirt speelt."

Espejord kwam bij Tromsø tot 107 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 25 goals en acht assists. De aanvaller, voormalig jeugdinternational van Noorwegen, sluit na de jaarwisseling aan bij de selectie van trainer Johnny Jansen en gaat concurreren met clubtopscorer Jens Odgaard.