Paes voorkomt verlenging in Groningen: ‘Anders wordt het een latertje’

Paes voorkomt verlenging in Groningen: ‘Anders wordt het een latertje’

20-12-2019 11:42
15

FC Utrecht bekerde donderdagavond verder in de KNVB Beker door een minimale zege op bezoek bij FC Groningen (0-1). Doelman Maarten Paes hield zijn ploeg op de been en kijkt tevreden terug op zijn optreden.

Paes had lange tijd weinig te doen, maar moest na het doelpunt van FC Utrecht een aantal keer in actie komen. "Als je bij FC Utrecht speelt, dan weet je dat je veel de bal hebt, maar dan moet je gewoon scherp blijven. Gelukkig lukte dat vanavond. Je weet dat als je de 0-1 maakt, zij vol op de aanval gaan", aldus de doelman voor de camera van FOX Sports.

Ondanks zijn goede optreden is Paes kritisch op de ploeg. "Ik vond wel dat het een beetje gelaten was de eerste helft en dat vonden we allemaal. Je ziet dat we de laatste tijd een beetje last hebben van één helft heel goed en één helft wat minder spelen. Ik denk dat het niet altijd even mooi was, maar in de beker gaat het er alleen maar om dat je een ronde verder komt."

De goalie van Utrecht zag dat het na de 0-1 van Issah Abass vooral overleven was voor de ploeg van trainer John van den Brom. "Daarna was het een beetje tegenhouden en hopen dat er geen verlenging meer kwam. Anders wordt het misschien een beetje een latertje, dus ik dacht: laat ik maar het doel schoon houden en dan gaan we naar de volgende ronde."