Dolberg vol onbegrip over verschil met Nederland: Je kunt niet met ze praten

Dolberg vol onbegrip over verschil met Nederland: "Je kunt niet met ze praten"

Gepubliceerd: vrijdag 20 december 2019 om 11:28vr 20-12-2019 om 11:28

Laatste update: maandag 23 december 2019 om 15:36ma 23-12-2019 om 15:36

Kasper Dolberg baalt als een stekker van de arbitrage in de Ligue 1. Sinds zijn overstap van Ajax naar OGC Nice kreeg de Deense spits twee gele kaarten, onder meer vanwege aanmerkingen op de leiding.

Het is een stokoude traditie, meldt Nice Matin: buitenlandse spelers die in de eerste maanden na hun Ligue 1-transfer klagen over de scheidsrechters. Bij Dolberg is dat niet anders. "Je kunt niet met ze praten", stelt de Deense spits vol onbegrip.

"In Nederland praat je van man tot man en kun je een scheidsrechter om uitleg vragen. Als je dat in Frankrijk doet, krijg je meteen geel zonder hij je aankijkt! Ik weet niet of ze me niet mogen of dat er een andere reden is, maar het is heel gek. Ik begrijp nu dat ik niet eens meer met ze moet proberen te praten."

Dolberg speelde tot op heden dertien wedstrijden voor Nice, dat hem afgelopen zomer voor 20,5 miljoen euro overnam van Ajax. De teller staat op vijf doelpunten. Hij is door fysieke ongemakken een twijfelgeval voor de competitiewedstrijd tegen Toulouse (zaterdag).

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws