Weer problemen Roda JC: mogelijk puntenstraf door ontbrekende handtekening

Weer problemen Roda JC: mogelijk puntenstraf door ontbrekende handtekening

20-12-2019 12:20
36

Roda JC moet serieus vrezen dat het opnieuw een punt in mindering krijgt. Aanleiding voor de straf van de licentiecommissie van de KNVB is het ontbreken van de handtekening van voormalig directeur Hessel Meijer.

De club uit Kerkrade had een bankgarantie nodig om het voortbestaan veilig te stellen. Maar op die bankgarantie, die eind oktober werd ingediend bij de KNVB, ontbrak de handtekening van Meijer. Op het moment van indienen verbleef Meijer in Dubai voor een gesprek met Aleksei Korotaev, waardoor de handtekening te laat kwam vanwege het tijdsverschil, zo weet De Telegraaf.

Roda gaat in beroep tegen de straf en hoopt op die manier te voorkomen dat de club opnieuw een punt moet inleveren. De Limburgers kregen dit seizoen al drie punten in mindering vanwege het overtreden van meerdere regels in de tijd van Mauricio Garcia de la Vega, die na veel commotie vertrok als beoogde eigenaar van de club. Roda ging toen zonder succes in beroep, maar nu heeft de club volgens De Limburger goede hoop op een betere afloop.

Ook sportief kent Roda een roerig seizoen. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong staat momenteel op de vijftiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie met zeventien punten. Daarmee lijkt een ticket voor de play-offs - de doelstelling van Roda - verder weg dan ooit. Daar komt mogelijk dus nog een punt in mindering bij.