Guardian: alleen Messi beter dan Van Dijk, zeven Nederlanders in top-100

Guardian: alleen Messi beter dan Van Dijk, zeven Nederlanders in top-100

20-12-2019 12:36
30

De Britse krant The Guardian heeft vrijdag de traditionele lijst met de beste honderd voetballers van het jaar gepubliceerd. Virgil van Dijk eindigt, net als bij de Ballon d'Or-verkiezing, achter winnaar Lionel Messi.

Messi en Van Dijk hebben op het podium gezelschap van Liverpool-aanvaller Sadio Mané. Cristiano Ronaldo is de nummer vier en Mohamed Salah staat op vijf. Frenkie de Jong na Van Dijk de beste Nederlander op de tiende plaats, terwijl ook Matthijs de Ligt (18), Dusan Tadic (27), Hakim Ziyech (29), Donny van de Beek (33), Georginio Wijnaldum (43) en Memphis Depay (76) in de lijst staan.

The Guardian noemt Van Dijk 'simpelweg de beste verdediger ter wereld'. 'Een leider en inspiratiebron: de Nederlander heeft het allemaal', klinkt het. Ook De Jong kan rekenen op mooie woorden. 'De Jong klimt liefst 28 plaatsen op de lijst, maar iedereen die hem zag spelen in de Champions League-campagne van Ajax zal begrijpen waarom. Barça ziet hem inmiddels ook als de belangrijkste pion op het middenveld.'