'Ajax wil zich meten met internationale top tijdens lucratief zomertoernooi'

'Ajax wil zich meten met internationale top tijdens lucratief zomertoernooi'

20-12-2019 13:58
82

Ajax hoopt in de zomer van 2020 aan te kunnen treden in de International Champions Cup. Althans, dat wordt gemeld in de Verenigde Staten. De Amsterdammers zouden graag meedoen aan het lucratieve toernooi in de VS, samen met veel internationale grootmachten.

Volgens het Amerikaanse medium Sport Business zou zowel Ajax als Chelsea serieus werk willen maken van deelname aan het toernooi, dat sinds 2013 wordt georganiseerd. De landskampioen kon al eerder meedoen aan de International Champions Cup, maar door het volle speelschema kwam dat er niet van.

Komende zomer is het wellicht wel haalbaar om aan te treden in de Verenigde Staten, aangezien de Amsterdammers hopen zich direct te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Als Ajax zich opnieuw kroont tot landskampioen is het vrijwel zeker van een CL-ticket, waardoor het mogelijk wel mee kan doen. Bovendien begint de Eredivisie volgend seizoen twee weken later, wat de ploeg van trainer Erik ten Hag ook meer ruimte geeft.

Met de interesse in deelname aan de International Champions Cup lijkt Ajax een vervolg te geven aan de ingeslagen weg om de club weer aan te laten sluiten bij de internationale top. Naast de successen op het veld proberen de Amsterdammers ook op commercieel gebied hun slag te slaan in het buitenland, onder meer in Noord-Amerika en Azië.