AZ heeft status na zege op Ajax: 'Ze zien het als uitdaging om van je te winnen'

AZ heeft status na zege op Ajax: 'Ze zien het als uitdaging om van je te winnen'

20-12-2019 14:22
42

AZ heeft op dit moment een nieuwe status, zo merkt trainer Arne Slot op. De Alkmaarders zijn gedeeld lijstaanvoerder met Ajax en staan slechts op doelsaldo tweede. Daar stellen tegenstanders zich op in, zegt de oefenmeester op de website van AZ.

Aanstaande zaterdag gaat AZ op bezoek bij Sparta en probeert het Ajax bij te benen. "Ik denk dat als je bovenin staat tegenstanders veel respect voor je hebben, maar het ook als een enorme uitdaging zien om van je te winnen", zegt Slot, die op zijn beurt ook veel respect heeft voor de Rotterdammers. "Uit hebben ze veel moeite om punten te halen, thuis lukt dat heel erg aardig. De afgelopen periode hebben ze daar prima resultaten behaald."

AZ heeft op Het Kasteel 'gewoon' de beschikking over Jordy Clasie. De middenvelder, die op dit moment vanwege de blessures bij AZ centraal achterin actief is, kreeg in de bekerwedstrijd tegen Groene Ster een rode kaart. Die kaart is succesvol aangevochten door de Alkmaarders, waardoor hij bij Sparta mee kan spelen.