'Dat ik door zo'n koekenbakker word beschuldigd van racisme maakt me heel boos'

'Dat ik door zo'n koekenbakker word beschuldigd van racisme maakt me heel boos'

20-12-2019 15:28
30

Marcel Meeuwis heeft furieus gereageerd op de beschuldigingen aan zijn adres van Glen de Boeck, die trainer van Meeuwis was bij VVV-Venlo. Volgens de Belgische oefenmeester maakte Meeuwis zich schuldig aan racisme.

De Boeck, die Meeuwis niet bij naam noemt, vertelt in het televisieprogramma 'Racisme in de Kleedkamer' op een Belgische sportzender over vermeend racisme in Venlo in 2011. Op dat moment stonden met Ahmed Musa, Michael Uchebo, Uche Nwofor en Alexander Emenike vier Nigerianen onder contract bij VVV. "De Nigerianen zeiden me dat een bepaalde speler, dat was mijn kapitein van dat moment, hen discrimineerde en spelers tegen hen opzette", meldt De Boeck, opgetekend door het AD.

"En dat ze dat niet meer konden hebben", gaat de Belgische trainer verder. "Toen heb ik mijn kapitein geroepen en heb tegen hem gezegd: wat heeft u hier op te zeggen? En hij zei: als er vanavond één Nigeriaan op het veld komt, wordt er niet gevoetbald. Echt waar. Ik wist niet wat ik hoorde. Er waren twee, drie spelers die lieten het gewoon lopen. Omdat die Nigerianen in de ploeg stonden."

Meeuwis reageert woest op de beschuldigingen. "Wat een onzin, deze man heeft een erg slecht geheugen. Het enige wat klopt aan zijn verhaal, is dat de Nigeriaanse spelers destijds niet zo goed in de groep lagen. Ze voelden zich niet echt thuis. Dat had helemaal niets met racisme te maken, wél met het feit dat die jongens zich vaak afzonderden van de rest van de groep. Dat ik nu door zo’n koekenbakker word beschuldigd van racisme, maakt me heel boos."