'Grote schoonmaak' bij ADO: ook financieel en statutair directeur per direct weg

'Grote schoonmaak' bij ADO: ook financieel en statutair directeur per direct weg

20-12-2019 15:47
41

Financieel en statutair directeur Henrik-Jan Rinner vertrekt per direct bij ADO Den Haag. Beide partijen hebben volgens de Haagse club 'in goed overleg' besloten om uit elkaar te gaan. Een verschil van mening over de te varen koers zou aanleiding zijn voor de breuk.

Op de website van ADO is een statement te lezen van algemeen directeur Mohammed Hamdi over het vertrek van Rinner. "Het is jammer dat het zo gelopen is, maar we bedanken Henrik-Jan voor de inzet en toewijding waarmee hij in de afgelopen tweeënhalf jaar voor onze club gewerkt heeft", meldt Hamdi. "We hebben veel waardering voor Henrik-Jan en wensen hem het beste in zijn verdere carrière. En dan spreek ik ook namens de Raad van Commissarissen."

Rinner zelf hoopt ondanks het gedwongen afscheid dat ADO er bovenop komt. "Het feit dat ik vertrek doet niets af aan het feit dat ik hier met plezier gewerkt heb en dat ik ADO Den Haag zodoende veel succes wens voor de toekomst. Ik hoop dat de club een goede tweede seizoenshelft neerzet en overtuigend in de Eredivisie zal blijven. Ik wens Mohammed en de rest van de club veel succes."

Het is deze weken onrustig bij ADO. Zo werd technisch manager Jeffrey van As onlangs al op inactief gesteld, stapte hoofdtrainer Fons Groenendijk zelf op en zit assistent-trainer Edwin de Graaf voorlopig thuis vanwege een felle ruzie met speler Donny Gorter.