Malen reageert op knieblessure en EK: 'Ik lig er maanden uit, dat is een feit'

Malen reageert op knieblessure en EK: 'Ik lig er maanden uit, dat is een feit'

20-12-2019 16:37
98

De knieblessure die Donyell Malen opliep tijdens Feyenoord – PSV is ernstig, laat de aanvaller weten. Hij weet zelf nog niet hoe lang hij uit de roulatie zal zijn, maar de Oranje-international geeft aan dat het om 'maanden' gaat.

De spits viel in de tweede helft van het met 3-1 verloren duel met Feyenoord uit. "Er is schade", zegt teleurgestelde Malen op de website van PSV. "De knie moet nu rustig worden, zoals dat heet. Dat duurt enkele weken. Dan meld ik me bij een specialist die met mij en PSV het behandelingsplan opstelt."

Pas op dat moment wordt bekend hoe lang Malen uit de roulatie zal zijn en of het EK in de zomer van 2020 in gevaar komt. Het is lang niet zeker of de spits dat eindtoernooi zal gaan halen. "Ik lig er maanden uit. Dat is een feit. In januari kunnen we inschatten om hoeveel maanden het ongeveer gaat."

Oranje mist naar alle waarschijnlijkheid Memphis Depay ook op het EK en kan een zware blessure van Malen eigenlijk niet gebruiken. Myron Boadu en Ryan Babel blijven over als eventuele keuzes in de punt van de aanval bij het Nederlands elftal.