VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: linksback

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: linksback

24-12-2019 16:00
150

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal is het de beurt aan de linksbacks!

Voor deze positie hebben we vier linksbacks genomineerd waar jij op kan stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. Degene met het hoogste aantal stemmen krijgt een plek in de sterren-XI van de eerste seizoenshelft van 2019/20. Dit zijn de genomineerden.

Nicolás Tagliafico (Ajax)
Heeft een WK, een lang seizoen met Ajax én een Copa América in de benen, maar blijft onvermoeibaar over de linkerflank draven. De kleine Argentijn heeft zich inmiddels zelfs ontwikkeld tot kopspecialist. Het was al een klein wonder dat Ajax hem vorige zomer binnenboord kon houden: zal het de Amsterdammers nog eens lukken of gaat Tagliafico Marc Overmars de jackpot bezorgen?

Owen Wijndal (AZ)
Wie heeft het nog over Thomas Ouwejan? De 23-jarige Alkmaarder was twee seizoenen lang tot ieders tevredenheid de vaste linksback van AZ, maar is volledig voorbijgestreefd door Wijndal. Dé revelatie van de Alkmaarders, die een levensgevaarlijk duo op links vormt met Oussama Idrissi, alsof de twee al jarenlang samenspelen. Zijn recente opstootje met Hakim Ziyech is symbolisch voor het zelfvertrouwen van Wijndal: de pas twintigjarige back keek lachend toe hoe zijn woedende tegenstander gekalmeerd moest worden.

Ridgeciano Haps (Feyenoord)
Wij durven het wel aan: als Haps de afgelopen drie seizoenen fit was gebleven, had Feyenoord zijn aankoopbedrag van zes miljoen euro allang terugverdiend. Wanneer hij mee kon doen, behoorde de linksback vrijwel wekelijks tot de beteren in het moeizaam draaiende Feyenoord. Maar ja, Haps liep begin november alweer een blessure op...

Lennart Czyborra (Heracles Almelo)
Heracles gaat ook dit seizoen een gooi naar Europees voetbal doen, met Czyborra als één van de grote uitblinkers. Hij werd opgepikt in de Schalke 04-jeugd, was aanvankelijk stand-in van Bart van Hintum, maar is uiteindelijk een aanwinst voor de Eredivisie gebleken. Czyborra's meest memorabele actie vond plaats in De Kuip: met een onnavolgbare redding op de lijn verzekerde hij Heracles van een punt tegen Feyenoord.

Wie vond jij de beste linksback van de eerste seizoenshelft? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

De beste keepers
De beste centrale verdedigers
De beste rechtsbacks