'Mertens weigert voorstel van Napoli, Bundesliga kan in winter uitkomst bieden'

'Mertens weigert voorstel van Napoli, Bundesliga kan in winter uitkomst bieden'

20-12-2019 18:30
71

SSC Napoli heeft Dries Mertens opnieuw een contractvoorstel gedaan. De Belgische oud-speler van FC Utrecht en PSV kan echter ook naar de Bundesliga, want er ligt een aanbieding van Borussia Dortmund op tafel.

Dat meldt transferspecialist Gianluca Di Marzio van Sky Italia. De 32-jarige Mertens is al jarenlang een belangrijk onderdeel van het elftal van Napoli en de club hoopt hem dan ook binnenboord te houden, maar moet dan wel met meer geld over de brug komen.

Naar verluidt kan Mertens voor twee jaar bijtekenen tegen een jaarsalaris van vier miljoen euro. Daar komt nog eens een tekenbonus bij, maar over de hoogte van de bonus worden beide partijen het niet eens: Mertens wil een veel hogere bonus dan Napoli hem nu biedt.

Het contract van Mertens loopt aan het einde van dit seizoen af. Mogelijk biedt de Bundesliga uitkomst. Borussia Dortmund is zeer geïnteresseerd in hem en heeft zelfs al een aanbieding op tafel gelegd, zo klinkt het. De club zou in de aankomende transferperiode al toe willen slaan.