Kraay over Volendam-talent: 'Clubs uit Duitsland, Engeland, Italië: 2, 3 miljoen'

Kraay over Volendam-talent: 'Clubs uit Duitsland, Engeland, Italië: 2, 3 miljoen'

20-12-2019 20:03 Laatste update: 20:14
21

FC Volendam gaat dankzij Micky van de Ven de jackpot binnenslepen, denkt Hans Kraay junior. De achttienjarige verdediger uit Wormer debuteerde dit seizoen bij De Wijdbroeken en ontwikkelt zich sindsdien stormachtig.

Met Van de Ven in de ploeg kwam FC Volendam op stoom en legde het beslag op de tweede periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie. In november verlengde hij zijn contract tot 2023, maar Kraay verwacht niet dat de linkspoot daadwerkelijk tot die tijd aan De Dijk zal blijven. "Er schijnen clubs uit Duitsland, Engeland en Italië te kijken. Hij zal twee à drie miljoen op gaan leveren, dus hij is weg aan het einde van het seizoen", aldus Kraay in de vrijdagavonduitzending van FOX Sports.

De analist ziet Van de Ven wekelijks aan het werk in de Keuken Kampioen Divisie en is diep onder de indruk van diens voetballende kwaliteiten "Hij kan uitstekend indribbelen. Je kunt indribbelen, je kunt indribbelen én je kunt versnellen in je dribbel", vertelt de lyrische Kraay, die collega Kees Kwakman de credits geeft voor het 'ontdekken' van de jonge verdediger. "Kees had gelijk. Er zit heel veel potentie in, hij is lang, goed linkerbeen, hij kan dribbelen, hij kan goed koppen. Misschien niet supersnel, maar dat zijn er maar weinig."