Feyenoord 'gaat tweetal verhuren': 'Voor Burger makkelijker om elders te spelen'

Feyenoord 'gaat tweetal verhuren': 'Voor Burger makkelijker om elders te spelen'

Gepubliceerd: vrijdag 20 december 2019 om 20:25vr 20-12-2019 om 20:25

Feyenoord-middenvelders Wouter Burger (18) en Achraf El Bouchataoui (19) zullen tijdens de tweede seizoenshelft verhuurd worden, meldt clubwatcher Mikos Gouka vrijdag bij FC Rijnmond. De twee zelf opgeleide spelers lijken onder Dick Advocaat niet op speeltijd te hoeven rekenen.

Voetbal International schreef deze week in een analyse dat Burger, Naoufal Bannis en Marouan Azarkan op de nominatie staan om verhuurd te worden. Volgens Gouka geldt dat echter alleen voor Burger en El Bouchataoui. "Azarkan en Bannis (respectievelijk 18 en 17, red.) zijn een stukje jonger, die kunnen ook in de jeugd hun minuten nog maken", vertelt de Algemeen Dagblad-journalist. "Kijk, die jongens moeten ook ergens heen waar ze kunnen spelen. Dat is voor Burger iets makkelijker dan voor zulke jonge spelers."

Gouka denkt niet dat Advocaat de eigen jeugd veel kansen gaat geven. "Hij laat misschien liever Renato Tapia invallen dan iemand uit de A1, dat scheelt nogal wat. Met Sam Larsson hetzelfde verhaal. Als je Luis Sinisterra wisselt, breng je dan een jeugdspeler of iemand die af en toe bij de Zweedse selectie zit? Ik denk dat Advocaat voor dat half jaartje denkt: nou, laten we dat maar aan boord houden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Begrijpelijk dat Advocaat op de ervaren spelers wil bouwen en geen eigen jeugd wil inpassen?

(1621 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws