Heerenveen zoekt naar 'oplossing' voor drietal van nul minuten: 'Alles staat open'

Heerenveen zoekt naar 'oplossing' voor drietal van nul minuten: 'Alles staat open'

20-12-2019 21:32 Laatste update: 21-12-2019 14:59
13

SC Heerenveen gaat de winterstop aanwenden om drie overbodige krachten te slijten, bevestigt technisch manager Gerry Hamstra tegenover Omrop Fryslân. Andreas Skovgaard, Emil Frederiksen en Nemanja Mihajlovic lijken weinig perspectieven te hebben in het Abe Lenstra Stadion.

De Deense verdediger, de Servische buitenspeler en de Deense aanvallende middenvelder kwamen alle drie nog niet in actie dit seizoen. Mihajlovic heeft nog een contract tot medio 2021 en de twee Denen liggen nog één jaar langer vast, maar Heerenveen hoopt tijdens de winterstop nog een 'oplossing' te vinden voor het drietal.

Hierbij kan het in alle drie de gevallen gaan om een verhuur of een definitieve transfer, stelt Hamstra: voor Heerenveen 'staat alles open'. Mihajlovic kwam in 2017 nog voor 1,7 miljoen euro over van Partizan Belgrado, maar kwam sindsdien tot slechts 26 competitiewedstrijden in Friese dienst. Skovgaard werd aan het begin van het kalenderjaar losgeweekt van FC Nordsjaelland, maar moet zijn Heerenveen-debuut zelfs nog maken. Frederiksen doorliep een deel van zijn jeugdopleiding in Friesland, maar staat ook nog op nul wedstrijden namens de hoofdmacht.

Heerenveen presenteerde vrijdag alvast zijn eerste nieuweling van 2020: de Noor Runar Espejord komt over van Tromsø.