RKC slaat wéér toe tegen Twentse tegenstander en vergroot sores in Enschede

RKC slaat wéér toe tegen Twentse tegenstander en vergroot sores in Enschede

20-12-2019 21:49
104

RKC Waalwijk is weer helemaal terug in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Fred Grim boekte zijn eerste thuiszege al tegen Heracles Almelo en liet ook buurman FC Twente voor de bijl gaan in Waalwijk: de regerend Keuken Kampioen Divisie-kampioen heeft nu vijf keer verloren in de laatste zes wedstrijden.

RKC leek te beseffen dat het voor zijn laatste kans vocht en greep direct het initiatief. De Brabanders kwamen na een klein kwartier op 1-0: Anas Tahiri toonde zich in de zestien meter een stuk scherper dan zijn tegenstanders en vond de verre hoek. De thuisploeg miste voor rust nog een handvol kansen, maar betaalde daar geen dure prijs voor. Sterker nog: vrijwel direct na rust zorgde Stijn Spierings met een van richting veranderde inzet voor 2-0.

Wedden

Meer odds

Voor FC Twente ging het vervolgens van kwaad tot erger. Spierings haalde de achterlijn en kogelde de bal vol overtuiging in de verre hoek: 3-0. Bij deze uitslag zou het uiteindelijk ook blijven in het duel der promovendi, ondanks een rode kaart voor Calvin Verdonk: de linksback trapte in de slotfase na en kon iets eerder dan de rest onder de douche.

RKC komt nu op vier punten van nummer zestien VVV-Venlo, dat op zijn beurt ook vier punten achter FC Twente staat.