Ünüvar (16) maakt eerste in betaald voetbal, spektakel bij Volendam-De Graafschap

20-12-2019 21:58 Laatste update: 22:02
17

Jong Ajax heeft de vrijdagavond afgesloten als medekoploper in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Mitchell van der Gaag troefde op De Toekomst TOP Oss af en meldde zich naast SC Cambuur, dat zondag nog speelt: supertalent Naci Ünüvar maakte zijn eerste treffer in het betaald voetbal.

Jong Ajax-TOP Oss 2-0
Een ander toptalent, Brian Brobbey, had vlak voor rust de ban gebroken. De zeventienjarige aanvalsleider nam een pass van Nicolas Kühn in ontvangst, omspeelde doelman Ronald Koeman Junior en schoof de 1-0 binnen. Jong Ajax behield de regie en stelde in de slotfase de vierde overwinning op rij veilig: Ünüvar verschalkte Koeman met een strakke inzet vanuit de tweede lijn en maakte op zestienjarige (!) leeftijd zijn eerste in de Keuken Kampioen Divisie.

FC Volendam-De Graafschap 3-3
De kersverse periodekampioen trapte periode drie af met een ronduit spectaculair duel met De Graafschap. In een wedstrijd die alle kanten opging, scoorden beide ploegen drie keer aan De Dijk. Daryl van Mieghem maakte voor rust de 1-0 van Jari Vlak ongedaan, Gijs Smal tikte van dichtbij de 2-1 binnen, maar Mo Hamdaoui maakte van afstand via de paal de 2-2.

Na rust was het De Graafschap dat op voorsprong kwam via een intikker van Ralf Seuntjens. De thuisploeg had echter ook een antwoord paraat: een afstandsknal van Franco Antonucci dwarrelde in de kruising. De wedstrijd verdiende geen verliezer en kreeg die ook niet: 3-3 bleef het. Beide ploegen staan voorlopig derde en vierde in de Keuken Kampioen Divisie.

Koploper SC Cambuur komt zondag pas in actie. De ploeg van Henk de Jong sluit het kalenderjaar af met een uitwedstrijd tegen Excelsior.