Schreuder en Locadia verpesten kerstdagen in Dortmund met late comeback

Schreuder en Locadia verpesten kerstdagen in Dortmund met late comeback

20-12-2019 22:22 Laatste update: 21-12-2019 14:59
15

Borussia Dortmund heeft in de laatste Bundesliga-vrijdag van het jaar verzuimd om samen met RB Leipzig en Borussia Mönchengladbach aan kop te komen. Het Hoffenheim van Alfred Schreuder bezorgde BVB vlak voor het kerstreces een kater.

Aanvankelijk was er nog weinig aan de hand voor de ploeg van Lucien Favre: Dortmund greep het initiatief en liep na een vloeiende aanval over rechts uit naar een snelle openingstreffer. Achraf Hakimi haalde de achterlijn en trok voor, Mario Götze gaf de bal net genoeg vaart mee: 0-1.

Geen van beide trainers leek echter tevreden tijdens de rust: bij het begin van de tweede helft kwamen er drie nieuwe namen het veld op. Sargis Adamyan kwam in de ploeg bij Hoffenheim en die ingreep van Schreuder sorteerde uiteindelijk effect: de Armeens international stond op de goede plek toen Jürgen Locadia op Roman Bürki stuitte en tekende voor de gelijkmaker.

Hoffenheim rook bloed en ging erop en erover. Andrej Kramaric groeide uiteindelijk uit tot de held van de thuisploeg: de Kroaat kopte de bal buiten bereik van Bürki in de verre hoek en legde de 2-1 eindstand vast. Schreuder en de zijnen klimmen voorlopig naar plek zes, maar moeten afwachten wat de concurrenten later dit weekend doen. Dortmund staat samen met Bayern op plek drie, maar Der Rekordmeister kan uitlopen en ook aartsrivaal Schalke 04 kan profiteren.