Fortuna heeft transfernieuws op late vrijdagavond en neemt afscheid van tweetal

Fortuna heeft transfernieuws op late vrijdagavond en neemt afscheid van tweetal

20-12-2019 22:58
9

Fortuna Sittard neemt tijdens de winterstop afscheid van Agim Zeka en Sander Rau. De jeugdinternational van Albanië en de centrale verdediger uit Vaals zijn 'in goed onderling overleg' vertrokken uit Sittard, meldt de club op de late vrijdagavond.

Zeka werd sinds januari gehuurd van het Franse Lille OSC: dit seizoen sprokkelde de aanvaller zestig Eredivisie-minuten in augustus en september, maar sindsdien kwam hij niet meer in actie. Lille heeft besloten om Zeka een half jaar eerder dan gepland terug te halen. 'In goed onderling overleg tussen de drie partijen is besloten het huurcontract vroegtijdig te ontbinden', bevestigt Fortuna.

Rau loopt al sinds 2011 rond in de jeugdopleiding van Fortuna en zat tijdens verschillende Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden en tijdens het Eredivisie-duel met Excelsior op de bank. Een debuut voor het eerste elftal zat er echter niet in en zal ook niet meer plaatsvinden: beide partijen hebben 'gezamenlijk' besloten dat de negentienjarige verdediger 'zijn carrière elders zal vervolgen'.