Advocaat drukte stempel in Utrecht: 'We praten nog best vaak over vorig jaar'

Advocaat drukte stempel in Utrecht: 'We praten nog best vaak over vorig jaar'

21-12-2019 08:14
12

Bij FC Utrecht wordt nog altijd met respect gesproken over Dick Advocaat. De ervaren oefenmeester leidde de Domstedelingen vorig jaar na een beroerde start toch nog naar Europees voetbal via de play-offs en is nu eindverantwoordelijk bij Feyenoord, dat zondag op bezoek gaat in de Galgenwaard.

Willem Janssen, onder Advocaat al aanvoerder bij FC Utrecht, kijkt met plezier terug op de periode onder 'De Kleine Generaal'. "Dick kan een groep heel goed prikkelen", zegt de verdediger tegenover De Telegraaf. "Het zijn simpele dingetjes, maar bij hem komen ze heel goed over."

Ook bij Feyenoord herhaalt Advocaat die trucjes, ziet Janssen. "Het voetbal van Feyenoord is misschien niet altijd even geweldig, maar de organisatie is duidelijk. Het resultaat is heilig. Dick heeft het weer aardig op de rit."

"Hij is één van de iconen in het Nederlandse voetbal", prijst de Utrecht-captain de trainer van de tegenstander van aanstaande zondag. "We praten onderling nog best vaak over vorig jaar. Hoe Dick het op zijn manier en met een andere stijl toch naar zijn hand heeft gezet."