Mourinho sneert naar management Vertonghen: 'Iemand nemen die wil meewerken'

Mourinho sneert naar management Vertonghen: 'Iemand nemen die wil meewerken'

21-12-2019 10:55 Laatste update: 11:22
34

Jan Vertonghen is in navolging van land- en ploeggenoot Toby Alderweireld alsnog bereid om een nieuw contract te tekenen bij Tottenham Hotspur. Volgens manager José Mourinho van de Londenaren ligt de zaakwaarnemer van de 32-jarige linkspoot echter dwars.

Alderweireld verlengde, niet in de laatste plaats door de komst van Mourinho, zijn aflopende contract tot medio 2023. Ook Verthongen is komende zomer transfervrij, maar hij wil nu voor twee jaar bijtekenen. Volgens Engelse media twijfelt Spurs echter over de duur van de verbintenis vanwege de leeftijd en blessuregevoeligheid van de Rode Duivel, die Ajax in de zomer van 2012 verruilde voor Tottenham.

Wedden

Meer odds

Volgens Mourinho zit de vork net iets anders in de steel. Hij sneert naar de zaakwaarnemer van de verdediger. "Een speler tekent een contract wanneer de club dat wil - ik ben de club, mister Levy (voorzitter, red) is de club. En wanneer de speler, zijn familie en zaakwaarnemer dat willen. Maar als één van de partijen dwars ligt, wordt het moeilijk om een akkoord te bereiken. Tenzij de speler van zaakwaarnemer verandert en iemand neemt die wel mee wil werken", wordt de Portugees onder meer geciteerd door The Daily Mail.

Met Christian Eriksen loopt ook het contract van een andere oud-Ajacied af bij Tottenham. Over zijn situatie wil Mourinho weinig kwijt. "Het enige dat ik zal zeggen over Christian is dat ik graag zou willen dat hij een nieuw contract tekent. Verder wil ik er niets over zeggen." De Deense spelmaker mag net als Vertonghen vanaf 1 januari met andere clubs onderhandelen.