De la Vega en Roda opnieuw in conflict: 'Dat is in strijd met FIFA-regelgeving'

De la Vega en Roda opnieuw in conflict: 'Dat is in strijd met FIFA-regelgeving'

21-12-2019 13:48
40

Mauricio de la Vega vertrok begin oktober bij Roda JC, maar de Mexicaanse zakenman houdt de gemoederen in het Parkstad Limburg Stadion nog altijd bezig. Er is onduidelijkheid over de afspraken die met hem zijn gemaakt, meldt Voetbal International.

De la Vega werd begin oktober weggejaagd uit Limburg na een gesprek tussen KNVB, Eredivisie, Eerste Divisie, de burgemeester van Kerkrade en Roda. Wel dwong hij een persbericht af waarin hij van alle blaam werd gezuiverd én verkreeg hij het recht op een deel van de opbrengsten uit toekomstige transfers. Over die laatste afspraak is nu een conflict ontstaan.

"Wanneer het inderdaad gaat om een aandeel per verkochte speler, kan dat niet. Dat wordt gezien als een third party ownership en is in strijd met FIFA-regelgeving", reageert KNVB-jurist Mark Boetekees tegenover VI. Herman Huirne, de nieuwe algemeen directeur van Roda, bevestigt die lezing. "Het gaat om een lijstje met spelers. Dat is verboden. Daar kan ik als directeur niet aan meewerken. Het is heel merkwaardig, want op het lijstje staat ook een speler die niet eens bij ons zit."

De la Vega bijt van zich af en stelt dat Huirne helemaal niet bij de afspraken was betrokken. "Het gaat om een bonus voor mijn werk als algemeen directeur. Dat heeft niks te maken met eigendomsrechten van spelers. Teleurstellend dat deze vertrouwelijke informatie naar buiten wordt gebracht."