Faber 'logische keuze' in Eindhoven: 'Dat zijn dingen die PSV nu nodig heeft'

Faber 'logische keuze' in Eindhoven: 'Dat zijn dingen die PSV nu nodig heeft'

Gepubliceerd: zaterdag 21 december 2019 om 14:15za 21-12-2019 om 14:15

Laatste update: zaterdag 21 december 2019 om 14:15za 21-12-2019 om 14:15

Hedwiges Maduro denkt dat PSV er goed aan heeft gedaan om Ernest Faber aan te stellen als opvolger van de ontslagen Mark van Bommel. De trainer maakt het seizoen af in Eindhoven en Maduro denkt dat Faber de juiste persoon is om het tij te laten keren bij de club.

"Het is een warme man die er ook af en toe wat humor ingooit. Dat zijn ook, denk ik, dingen die PSV nu nodig heeft", begint Maduro in gesprek met de NOS. "Het is een logische keuze, aangezien hij alle ins en outs van de club kent. Hij heeft een voorsprong." Maduro kent Faber nog van zijn tijd bij het Nederlands elftal, waar de nieuwe trainer van PSV assistent-trainer was. "Hij is een trainer die in eerste instantie ervoor zorgt dat alles defensief in orde is, maar hij heeft zeker ook oog voor mooi voetbal. Ik denk dat Faber liever met 3-2 wint, dan met 1-0."

De aanstelling van Guus Hiddink als klankbord voor de rest van de technische staf kan ook op goedkeuring van Maduro rekenen. "Als je de kans hebt, moet je personen met zo'n staat van dienst altijd bij de organisatie betrekken. En weet je, Hiddink geeft waarschijnlijk het een en ander aan Faber door en Faber waarschijnlijk weer aan mij. Drie generaties. Dat zijn toch mooie dingen?", sluit Maduro af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is het een goede keus van PSV om Ernest Faber het seizoen vol te laten maken in Eindhoven?

(564 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws